2017.22 Akdeniz Üniversitesi, “Hult Prize” etkinliği’ne davet edilen 4.üniversite oldu.

“Hult Prize” vakfı, kendini dünyanın bir sonraki sosyal girişimci dalgasını başlatmaya adamış, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Bu kuruluş, Dünyanın en büyük sosyal zorluklarını çözmek için en parlak iş fikirlerini, sürdürülebilir start-up girişimlerine yönlendirmek ve bu fikirlerini takım halinde sunmalarına fırsat tanır. Her yıl yapılan yarışmada Hult Prize sahiplerini bulurken aynı zamanda, yeni iş fırsatlarına da imkan sağlanmış olur.

2016 yılında, 1 milyon dolar ödül kazandıran sosyal iş fikirleri yarışmasına, ülkemizden geçen yıl Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi katılmıştır.

Bu yıl, girişimcilik alanında gerekli önemi gösteren ve farkındalıklar oluşturan Akdeniz Üniversitesi , “Hult Prize” etkinliği’ne davet edilen 4.üniversite olmuştur.